[O1] Problem - zamek centralny i podświetlenie wnętrza.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fabienne
    Classic
    • 2011
    • 5

lilo, dobrze myślisz tylko zawsze trzeba wziąć pod uwagę szerokość felgi.

Jest bardzo fajny wzór którym wyliczysz ile nowa felga będzie bardziej/mniej wystawać od starej:

• roburto
    Classic
    • 2010
    • 1

Witam. Mam problem z oświetleniem wnętrza, przy włączeniu zapłonu (bez włączenia świateł) świeci mi całe podświetlanie na zielono - zegary, żarówka od nawiewu, pokrętło do włączania świateł, przycisk nagrzewanie tylnej szyby (a do tego, przycisk nagrzewania tylnej szyby świeci się non stop na zielona i czerwono niezależnie czy jest włączony czy nie. nawet wyjęcie bezpiecznika od grzania tylnej szyby nic nie pomogło dalej się świeci w 2 kolorach).

A do tego centralka szwankuje, raz zamyka wszystkie drzwi raz tylko stronę od kierowcy. Dzieje się to przez wciśniecie bolca od zamykania drzwi od kierowcy ( z pilota wszystko działa.)

A wszystko zaczęło się od alternatora (pewnie zamókł) (jak jechałem powyżej 3000 obrotów włączała się kontrolka ładowania, i tak przejeździłem na zepsutym alternatorze ponad tydzień czasu). Alternator został naprawiony (wymienione: regulator napięcia, cały ten moduł ze szczotkami i wałek z pierścieniami ślizgowymi).

Sorry za pisownię. Proszę pomóżcie, co to może być, od czego mam się zabrać i gdzie mam szukać usterki?? Pozdrawiam Robert.

Komentarz

Pracuję...